Pass på med det! Ta pengene – ikke blodet!

Vi er ikke helt trygge, vi. Vi homoer. Vi menn som har sex med menn. Noen steder i samfunnet har de passet på at det advares mot oss. Mot oss litt skeive. Oss litt farlige. Se bare på Norges Røde Kors’ Blodprograms side www.giblod.no. Her er vi ikke en del av selskapet:

Vi kan altså ikke gi blod. Det er vel ikke så merkelig at en av samfunnets risikogrupper ikke kan gi blod. Vi får jo HIV og AIDS bare vi ser hardt på hverandre. Slapp av, det gjelder visst kun oss altså, ikke dere. Dere kan gi blod. Masser av blod. Og det trengs. For Norge mangler blod. Men pass på! For har du “gjort det” med en av oss er du med i vi’et for alltid. Sånn er regelen. Vi er virkelig mange slik. Så pass på, for hvis du ikke har “gjort det” med oss, har du kanskje bodd sammen med oss? Du skal nok passe deg. Vi kunne jo ha vært HIV smittet, ikke? NB: “Følgende personer skal i en periode avstå fra blodgivning:” Men kanskje har du ikke bodd sammen med oss. Hvem vet? Vet du? Du skal altså passe på. Ja, for bare å være venner med en av oss er farlig. Vi er levende infeksjonsbomber. Mer enn noen andre i samfunnet. Vi er kilder av bakterier og viruser. Hvor er varselstrekanten?
Men så er vi jo samtidig så pene. Så velholdte. Husk det. Vi bare elsker jo klær og utseende og sånn. Vi, altså. En stund var jo dere også litt med på kjøpet, men så ble jo metroen ut og retroen inn igjen. Vi er en kjøpesterk gruppe. Vi er milliardbuissness. Vi er ikke bare i pink, men vi er pink dollars!


Glem det der med blodet, for alt i alt er vi jo innbringende! I hvertfall for København kommune. De elsker oss jo, rett og slett:

København er wonderful. Ikke mindst for de homoseksuelle. Det signal forsøger Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Copenhagen Gay Life og en del andre aktører at sælge til det såkaldte homosegment.

København har fundet ud af, at bøsser og lesbiske på mange måder er ganske vidunderlige turister. Alene i USA er deres rejsebudget på 55 milliarder dollar om året, også kaldet ’pink dollar’, som den danske hovedstad gerne vil have omsat til lyserøde kroner.

Dette stod det om oss i “København skal være en pink by” i Politiken sist fredag. Dere blir kanskje litt misunnelige over vår rikdom og kjøpekraft? Det forstår seg. Men kanskje er ikke vi oss allikevel. Kanskje er vi et litt guffent ord.

“We Will Not Protect You” skrev ACT UP/New York under Gay Parade i 2005. Ti tekster om oss, eller rettere, “oss”. Her er et forløsende utdrag:

YOUR SHIT WILL NOT PROTECT YOU

It’s true that we have more queer “things” than ever before – from Will & Grace on network TV to Queer as Folk on Showtime; from the West Village to all-gay cruises to Gay Day at Disney World; from Queer Studies in colleges to our very own cigarette ads. The problem is, having all of these “things” hasn’t changed the way the world sees queers. We are still relegated to subhuman status in the minds of so many middle Americans and high level politicians. Need evidence? Look at the virulently homophobic elected officials who are in office right now because they promised the public that they would protect the “Sanctity” of Marriage from Gays and Lesbians.

Having “things” has only given us a false sense of safety from the very real dangers of having no claims to civil rights inside or outside of all of those bars, clubs, Gay Days, or gender theory classes. […]


We can buy a rainbow coffin but we can’t buy our way out of it because, when it comes down to it, being a target market will not protect you.

It never has. And it never will.

Comments are closed.